Tot mai multe persoane vor sa apeleze la o vopsitorie in camp electrostatic, datorita numarului mare de beneficii. Aceasta tehnologie de inalta calitate se ocupa cu aplicarea unei vopsele sub forma de pudra pe suprafetele metalice. Acestea din urma vor fi tratate apoi termic, pentru consolidarea unei rezistente la uzura de lunga durata.

O tehnologie foarte des folosita in ultimii ani, vopsirea in camp electrostatic este tot mai populara datorita aderentei superioare la suprafata metalica tratata si uniformizarii perfecte a stratului de vopsea. In realizarea acestui tip de vopsire sunt utilizate produse poliuretanice si epoxidice.

Ce beneficii prezinta vopsitoria in camp electrostatic?

Cei care vor sa beneficieze de acest serviciu, trebuie sa afle numeroasele avantaje pe care le prezinta acest tip de vopsitorie: puterea de acoperire ridicatay, rezistenta mare la uzura, aderenta crescuta la elementele vopsite, straturile de vopsea se aplica uniform si fin, iar rezistenta la agentii corozivi este mare.

Pentru a avea parte de o vopsire in camp electrostatic calitativa, toate tipurile de suprafete metalice ce urmeaza a fi vopsite trebuie sa treaca prin trei etape de prelucrare. Calitatile obtinute prin aplicarea vopselei incarcate electrostatic pe elemente metalice pot fi obtinute cu ajutorul unui dispozitiv special.

Vopsitorie in camp electrostatic | Vopsirea in camp electrostatic | StudioMetal.ro

vopsitorie in camp electrostatic

Cand vine vorba de jante de fier sau din aliaj, acestea trebuie sa treaca printr-o verificare detaliata. Astfel, inainte de vopsire, trebuie pregatite suprafetele. Sunt inlaturare valvele si inlocuite cu unele noi pentru a avea loc vopsirea. Dupa aceea, urmeaza procesul de curatare prin care jantele sunt sablate, cu ajutorul unui material abraziv.

Dupa ce a fost aleasa si pulverizata culoarea, jantele se acopera si cu un strat de lac protector, desigur, tot printr-un procedeu electrostatic. Important de mentionat este faptul ca jantele trebuie tratate termic la cuport intre fiecare vopsire.

De asemenea, acoperirea calitativa este mult mai avantajoasa decat modalitatile de vopsire lichida sau alte tipuri, stratul de vopsea rezistand mult timp la crapaturi. StudioMetal.ro ofera o gama vasta de servicii de vopsitorie, acestia depunand mare efort ca totul sa iasa ca la carte. Cei care apeleaza la acest tip de servicii vor avea parte de un raport calitate-pret avantajos din partea unei echipe de profesionisti.