Modul in care cablurile sunt atasate la sistem este vital pentru succesul retelei. Daca se face corect, semnalele optice trec prin legaturi cu atenuare scazuta si pierderi reduse. Un pigtail fibra optica ofera un mod optim de imbinare a fibrelor optice, care este utilizat in 99% din aplicatii.

Specificatiile unui pigtail fibra optica

Un pigtail fibra optica este un cablu de fibra optica terminat cu un conector instalat din fabrica pe un capat, lasand celalalt capat neterminat. Prin urmare, partea conectorului poate fi legata de echipamente si cealalta parte poate fi conectata la alte cabluri. Un pigtail de fibra optica este utilizat pentru a ajuta la conexiuni mai stabile in retea. Cablurile de inalta calitate ofera cele mai bune performante posibile in retele. Pigtailurile se gasesc, de obicei, in echipamentele de gestionare a fibrelor optice, cum ar fi ODF-ul si cutia de distributie.

Care este diferenta dintre pigtail si patch cord?

Un pigtail are un conector instalat la un singur capat, iar celalalt capat este lasat gol, in timp ce ambele capete ale unui patch cord sunt terminate cu conectori de fibra optica. Fibrele unui patch cord sunt de obicei acoperite in totalitete in timp ce pigtailurile au cablurile neacoperite la un capate. Mai mult decat atat, un patch cord poate fi taiat in doua bucati pentru a face doua pigtail-uri. Unii instalatori prefera sa faca acest lucru pentru a evita problema testarii cablurilor pigtail in teren – trebuie doar sa testeze performantele unui patch cord oriunde in interior si ulterior sa taie acest cablu.

Pigtail fibra optica | Smd-Plus.ro

Smd-Plus.ro

Pigtailurile pentru fibra optica sunt disponibile in diferite tipuri: grupate dupa tipul de conector exista pigtailuri de fibra optica LC,  fibra SC si fibra ST, etc, iar prin numarul de fibre, pe piata pot fi gasite cele cu 6 sau 12 fibre optice.

Pigtailurile din fibra optica pot fi impartite in cele cu fibre cu un singur mod (galbene) si fibre multimode (portocalii). Pigtailurile cu fibra optica multimode folosesc cabluri multimod in vrac de 62.5 / 125 microni sau 50/125 microni. Cablurile multimode 10G (OM3 sau OM4) sunt de asemenea disponibile in pigtailurile cu fibra optica. Cablurile single mode includ cabluri de 9/125 micron si se termina cu conectori specifici la un capat pe care le puteti achizitiona de la Smd-Plus.ro. Conform diferitelor tipuri de conectori, exista pigtail LC, SC,  ST, FC, MT-RJ si de fibre E2000. Fiecare dintre ele are propriile avantaje in diferite aplicatii si sisteme.