Una din cele mai mari probleme cu care se pot confrunta utilizatorii dispozitivelor moderne este reprezentata de virusii din laptop care nu sunt atat de usor de depistat si nici de eliminat, daca proprietarii nu sunt atenti la semnele pe care le da acest dispozitiv infectat. Pana si cei mai precauti utilizatori ai laptopurilor pot sa cada prada virusilor, pur si simplu downloadand un fisier, accesand un site sau luand un fisier de pe un stick, computerul portabil se poate infesta in cateva momente.

Cum descoperi si cum elimini virusii din laptop?

Virusii din laptop pot avea mai multe forme, pot fi de tip malware, de boot, rezidenti, nerezidenti, invizibili, de tip keylogger, backdoor, sniffing, iar lista poate continua. A descoperi ca laptopul este infestat cu virusi nu este dificil. Acesta poate da cateva semne in ceea ce priveste siguranta in functionare. Cu alte cuvinte, se pot deschide mai multe ferestre online in acelasi timp, atat de multe incat nu pot fi controlate, utilizatorii se pot trezi ca laptopul se inchide din senin sau ca activitatea lor este blocata pentru cateva zeci de secunde.

Un antivirus bun instalat pe computer va ajuta la eliminarea virusilor, dar si la depistarea acestora. Din cand in cand, este bine ca utilizatorii sa faca o curatare a laptopului si sa dea un search in toate fisierele pentru a descoperi eventuala existenta a unor virusi. Procesul de detectare si stergere a virusilor poate incepe cu laptopul pus pe “modul sigur”, folosind un program specializat in acest sens care incepe scanarea registrilor, a partitiilor si analizarea proceselor de memorie.

In plus, un antivirus bun va reusi sa distruga toti virusii din laptop, sa repare unele fisiere sau sa scape de altele definitiv. Oamenii devin tinte usoare a unor virusi foarte greu de gestionat din cauza ca nu tin cont de atentionari inainte de a intra pe un anumit site si din cauza ca nu stiu cum sa faca fata unor atacuri de phishing si isi ofera mult prea rapid si prea usor datele personale oricui le cere.