Greselile in materie de vestimentatie masculina sunt destul de comune, pentru ca barbatii nu pun foarte mare accent pe stil si pe moda atunci cand aleg cum sa se imbrace.

Dintotdeauna, barbatii au avut nevoie de sfaturi de stil si fashion pentru a se imbraca in mod corespunzator, pentru a se prezenta la job cu o tinuta potrivita, chiar si pentru a-si alege o pereche de jeans. De aceea, este important ca ei sa stie in primul rand ce trebuie sa evite, apoi ce alegeri pot face in diferite situatii.

Sosetele albe nu mai sunt demult la moda!

Unul din sfaturile pe care specialistii il dau barbatilor este acela de a renunta la sosetele albe, clasice, de marime medie sau lunga, asortate de regula la tinutele casual sau smart-casual. Acestea nu numai ca nu mai sunt la moda, ci vin in contrast cu tot ceea ce inseamna tinuta in tendinte.

Cel mai bine ar fi ca barbatii sa aleaga tinutele ce includ sosete negre, clasice, cu care nu vor da niciodata gres sau chiar sa “condimenteze” putin tinutele cu sosete cu buline, cu dungi sau cu imprimeuri.

Renunta la pantofii cu bot patrat si la pantalonii foarte lungi

Fara doar si poate, pantalonii prea lungi nu sunt potriviti domnilor care s-au oprit din crestere si care nu trebuie sa opteze pentru o pereche care sa le vina si urmatorul an. Pantalonii prea lungi cad inestetic peste pantof si nu se incadreaza deloc in tinute. Un pantalon de marimea potrivita, care se aseaza perfect, este alegerea ideala.

Pe de alta parte, nici pantofii cu bot patrat nu mai sunt la moda si nu mai trebuie inclusi in tinutele business. Incaltamintea cu bot usor ascutit sau rotunjit, fie ca este inclusa in genul sport sau elegant este perfecta.

Lungimea cravatei conteaza!

Fara doar si poate, lungimea cravatei conteaza la orice tinuta. Pentru a arata “ca scosi din reviste”, barbatii nu trebuie sa aleaga o cravata prea lunga sau prea scurta. Cravata nu trebuie sa treaca de curea si nici sa stea prea mult deasupra acesteia, ci sa cada usor cu varful peste curea.