Sunt foarte multi soferi care nu au cunostiinte despre detaliile tehnice ale masinii. In plus, sunt multi care nu se pricep la partea mecanica si care lasa astfel de sarcini in seama personalului autorizat. Exista si foarte multi soferi care habar nu au ce presupune de fapt inspectia tehnica periodica in Bucuresti. Desi termenul poate suna un pic extravagant, operatiunea consta de fapt in verificarea atenta a masinii astfel incat sa se ateste capacitatea acesteia de a participa in conditii de siguranta la trafic.

Pasii de urmat pentru ITP

La Beta ITP, spre exemplu, soferii nu au nevoie de o programare in prealabil. Masinile sunt preluate in functie de criteriul sosirii, timpul de asteptare fiind minim. Inainte de verificarea propriu zisa a masinii, soferii trebuie sa se asigure ca aceasta este curata astfel incat personalul calificat sa poata observa in amanunt fiecare detaliu, atat la caroserie, cat si la ansambluri sau subansambluri.

Conform BetaITP.ro, soferul care se prezinta cu masina la statia ITP nu trebuie sa fie neaparat proprietarul masinii, insa trebuie sa aiba asupra lui o serie de documente de identitate, precum certificatul de inmatriculare, asigurarea RCA valabila, cartea de identitate a autovehiculului si cartea de identitate a persoanei care aduce autovehiculul la inspectie.

ITP-ul se realizeaza in functie de specificul fiecarei masini. Cele destinate uzului personal si/sau comercial trebuie verificate la un interval de 1-2 ani, in timp ce masinile folosite in taximetrie sau la scoala de soferi trebuie sa obtina avizul de circulatie la fiecare 6 luni. Masinile noi au ITP-ul valabil pe o perioada de 2 ani.

Inspectia tehnica periodica in Bucuresti | ITP ieftine din Bucuresti | BetaITP.ro

Inspectia tehnica periodica in Bucuresti

Inspectia trebuie realizata inainte de perioada de expirare a avizului, in caz contrar, masina nu mai are dreptul sa circule pe strazi. Amenzile aplicate de Politia Rutiera sunt destul de aspre si atrag dupa sine chiar si retinerea certificatul de inmatriculare, situatie in care ITP-ul se va putea efectua doar la unitatile proprii RAR.

Conform tarifele mentionate pe site, Beta ITP este fara doar si poate una dintre statiile ITP ieftine din Bucuresti. Soferii au inclusiv posibilitatea de a negocia tarifele atunci cand exista o flota de masini.