Smartphone-urile Apple sunt in mod traditional mai scumpe decat alternativele bazate pe Android. Android este cu siguranta cel mai bland OS pentru buzunarul utilizatorilor. Daca insa se doreste un telefon Apple mai scump, gama e fascinanta si cuprinzatoare, ofera telefonul perfect pentru fiecare.

Pe de alta parte, daca se doreste un dispozitiv ieftin, se poate gasi unul cu Android, care cu un buget limitat este probabil singura solutie.

  • Aplicatii

In ceea ce priveste aplicatiile, alegerea dezvoltatorilor a fost intotdeauna in favoarea iOS. Calitatea lor este semnificativ mai buna decat cea la Android. Motivul nu este doar financiar, ci si faptul ca producatorii de Android isi adauga adesea propria interfata pe dispozitivele lor, astfel incat lucrul cu fiecare interfata de utilizator sa fie mult mai dificila.

  • Software

Acesta este cu siguranta unul dintre cei mai importanti factori atunci cand se alege un dispozitiv. Suportul si actualizarile regulate nu pot fi ignorate. Apple este din nou lider, oferind intretinere simultana si pe termen lung a dispozitivelor sale iOS, cu actualizari periodice si acces la cea mai recenta versiune a unui sistem de operare.

Din cate se stie, cu Android si in special dispozitivele de clasa inferioara, acest lucru nu este valabil pentru ciclul normal de utilizare de 1-2 ani, in majoritatea cazurilor, un astfel de smartphone nu primeste mai mult de o actualizare majora si uneori niciuna.

  • Experienta consumatorului

Este bine cunoscut faptul ca iOS este renumit pentru stabilitatea sa fara probleme, simpla si intuitiva. In ceea ce priveste Android, un rol important joaca aici si interfata individuala de utilizator impusa de diferiti producatori, precum si numeroasele aplicatii preinstalate care pun o presiune suplimentara asupra sistemului si, in ciuda hardware-ului puternic, acesta se blocheaza adesea si incetineste dupa o perioada. Asadar, se poate spune ca liderul incontestabil este iOS.