Xiaomi este o companie foarte cunoscuta in intreaga lume gratie telefoanelor inteligente pe care le-a lansat in urma cu cativa ani. Xiaomi nu se opreste la telefoanele inteligente, ci abordeaza si un alt domeniu, cel al aparatelor electrocasnice inteligente, care sunt conectate la internet.

Fie ca intra in conceptul de casa inteligenta, de casa a viitorului sau nu, aceste aparate reprezinta investitii importante ale celor care nu mai au timp sa gateasca.

Asadar, Xiaomi a lansat pe piata fierbatorul de orez inteligent, conectat la internet, pe baza de inductie. Desi in Romania acesta inca nu se bucura de succes si este abia la faza de prezentare, in Occident acesta chiar domina piata electrocasnicelor.

Acest fierbator inteligent de orez, care nici nu costa foarte mult, concureaza cu aparatele performante japoneze lansate de Tiger si Toshiba.

Cum functioneaza si cat de eficient este un aparat de fiert orez?

Un electrocasnic mic, insa foarte inteligent, aparatul de fiert orez inteligent are un design placut si minimalist, lucru care nu este caracteristic produselor Xiaomi. Acest aparat inteligent dispune de comenzi prin telefon, iar de pe carcasa lipsesc butoanele de comanda, lucru ce contribuie la simplitate si la estetica vizuala.

Incalzirea aparatului este realizata prin inductie electromagnetica, aceasta fiind rapida, economica si precisa, un mod ideal de gatire la momentul actual. Vasul in care este gatit orezul este turnat din fier si supus la zeci de proceduri de prelucrare, se inchide ermetic si are o presiune constanta de 1,2 atmosfere in interior.

Aplicatia de pe telefonul mobil poate scana codul de bare al ambalajelor de orez, putand sa identifice prin cloud peste 200 de marci de orez. Pentru fiecare marca aparatul va calcula diagrama de incalzire potrivita si va determina cantitatea de apa ce trebuie folosita.

Utilitatea fierbatorului de orez conectat la internet este evidenta, indeosebi in tarile din Occident, iar Xiaomi mizeaza si pe faptul ca astfel va avea informatii detaliate despre obiceiurile culinare ale consumatorilor.

Orezul este un aliment apreciat nu numai in Occident, ci in intreaga lume, pentru gustul sau, pentru calitatile nutritive si pentru usurinta de a fi combinat cu mai multe grupe de alimente.