Multi cumparatori opteaza pentru varianta unor calculatoare refurbished pentru ca sunt mult mai ieftine decat cele noi. Cu toate acestea, calculatoarele second hand nu sunt scutite de probleme si de defectiuni.

Computerele sunt masinarii care se pot defecta indiferent de provenienta lor, de pretul platit la achizitie si de brand. Cele mai des intalnite probleme ale calculatoarelor sunt prezentate de catre specialistii It-Sh.ro pentru a ajuta utilizatorii sa le identifice, sa le diagnosticheze si sa le rezolve cat mai repede.

Probleme cu hard disk-ul la calculatoare refurbished

Computerele pot avea probleme cu hard disk-ul. Aceasta piesa poate fi considerata una din cele mai importante componente in lumea calculatoarelor, continand parti care se afla in miscare. Hard disk-urile stocheaza datele din calculator si prezinta urmatoarele probleme:

  • Zgomote ritmice sub forma de click-uri in momentul pornirii computerului – semne ale defectarii premature a hard disk-ului. Este necesar un back-up din timp a intregului sistem.
  • Pierderea completa a datelor din computer – in cazul in care hard disk-ul nu este formatat si datele sunt pierdute brusc, atunci poate fi de vina o partitie sau un sistem de fisiere corupt. Softuri precum Recuva sunt necesare pentru rezolvarea problemei.

Procesorul poate cauza probleme la calculatoare second hand, refurbished si noi

Problemele cu procesorul, componenta care se poate dovedi extrem de “suparatoare” datorita caldurii emanate, se manifesta in mai multe moduri:

Calculatoare refurbished | It-Sh.ro

calculatoare refurbished

  • Opririle frecvente si bruste ale computerului – procesorul incins determina opririle nejustificate si bruste ale computerului. Este necesara achizitionarea unui ventilator mai bun sau inlocuirea CPU cu unul mai performant;
  • Computerul nu afiseaza nimic – in acest caz este necesara inlocuirea placutelor RAM in prima instanta si apoi prezentarea intr-un centru de reparatii calculatoare.

Sursa de alimentare – o componenta ce se poate defecta oricand

O alta componenta a computerului supusa defectarii dese este sursa de alimentare. Aceasta are o viata limitata si este predispusa la defectare din diferite motive, determinand calculatorul sa nu se mai aprinda deloc.