Un pat tapitat este o piesa de rezistenta in orice dormitor, atat din punct de vedere al designulu, cat si al confortului. Un pat tapitat este deopotriva spectaculos si versatil, un element decorativ si util. Materialele pretioase si aplicatiile spectaculoase transforma patul intr-un obiect de mobilier luxos.

Datorita unei mari varietati de paturi tapitate pe piata si in magazinul online CasaEduard.ro, alegerea unui astfel de model se poate dovedi dificila. De aceea, cumparatorii trebuie sa tina cont de sfaturile specialistilor in acest sens.

Alegerea tipului de tapiterie potrivit determina alegerea celui mai bun pat tapitat

Calitatea materialului din care este realizat un pat tapitat este un criteriu de selectie foarte important pentru ca in timp, tapiteria se poate deteriora, pata sau rupe. Un material rezistent la pete si usor de curatat este o alegere mult mai buna decat un material de slaba calitate. Culorile foarte deschise nu sunt recomandate pentru alegerea tapiteriei patului, pentru ca se murdaresc foarte usor.

In functie de tipul tapiteriei, exista doua modele de paturi tapitate in oferta pe care o prezinta fabrica de canapele in mediul online:

  • Paturi tapitate cu piele naturala sau sintetica

Acestea ofera o estetica deosebita in dormitor. Tapiteria din piele se potriveste cu un design modern si minimalist, pielea fiind folosita pentru a imbraca tablia si cadrul patului si fiind disponibila in mai multe culori.

  • Paturi tapitate cu materiale textile naturale sau sintetice

Paturile tapitate cu materiale textile naturale sau sintetice sunt confortabile, usor de intretinut, tapiteria din material textil fiind folosita pentru toate tipurile de pat. Materialele folosite pot fi stofa groasa, catifeaua, panza rezistenta tesuta din bumbac, matasa sau in, dar si materiale sintetice.

Pat tapitat | Fabrica de canapele | CasaEduard.ro

pat tapitat

Functionalitatea si dimensiunile unui pat tapitat

Patul tapitat este o alegere facuta in primul rand din punct de vedere estetic, dar si aspectul practic este important. Patul tapitat cu lada de depozitare imbina placutul si utilul si se poate dovedi o alegere deopotriva folositoare si estetica.

Nu in ultimul rand, alegerea unui pat tapitat depinde si de dimensiunile dormitorului. Pentru un dormitor prea mic nu poate fi ales un pat tapitat prea mare pentru ca nu varamane suficient loc pentru comoda, sifonier sau noptiere.