Una din cele mai des intalnite flori din orice gradina, extrem de eleganta si de parfumata, trandafirii plantati in scop estetic sunt destul de usor de intretinut, o data ce se prind. Pentru ca o gradina fara trandafiri nu este o gradina frumoasa, pentru ca oamenii trebuie sa stie cum trebuie sa planteze trandafirii astfel incat sa se prinda, pentru ca aceste flori nu sunt pretentioase, dar sunt extrem de frumoase, cei care le planteaza trebuie sa tina cont de sfaturile specialistilor in acest sens.

Trucuri necesare pentru ca trandafirii plantati sa se prinda

Momentul perfect pentru plantarea trandafirilor este mijlocul lunii septembrie, indeosebi daca este o luna mai rece si cu mai multe ploi. Momentul plantarii butasilor de trandafiri in pamant nu trebuie amanat, pentru ca daca plantarea trandafirilor nu este realizata in perioada umeda, ci in perioada calda din toamna, in primavara viitoare satisfactiile nu vor fi prea mari.

De asemenea, cei care doresc ca trandafirii plantati sa se si prinda trebuie sa faca o gaura cat mai adanca, o gaura suficient de mare, pentru ca radacinile sa nu ramana in stratul de la suprafata. In plus, etapa in care radacinile sunt “mocirlite” nu trebuie trecuta cu vederea, chiar daca pare mai complicata si nici nu este foarte placuta. Mocirla se face intr-o galeata adanca din parti egale de apa si de pamant plus ingrasamant natural.

Radacina plantei se afunda in aceasta mocirla de mai multe ori, incet, pentru a fi complet imbracate in noroi. Ingrasamantul trebuie sa fie balegar, compost sau NPK, in dozele recomandate de specialisti. Un alt lucru de care trebuie sa tina cont cei care doresc sa planteze trandafiri este ca butasii sa fie de buna calitate si sanatosi. In cazul in care sunt cumparati din comert, acestia trebuie plantati conform instructiunilor de pe ambalaj.

Nu in ultimul rand, in vederea plantarii trandafirilor in gradina este foarte important ca acestia sa nu fie inghesuiti si sa aiba parte de soare si de ventilatie. Trandafirii plantati toamna au nevoie s de protectie, fie ca este vorba de un strat de paie si frunze, fie de un bidon de plastic.