Exista numeroase persoane care au in casa foarte multe carti, mai noi sau mai vechi, pe care nu le mai folosesc. In timp ce unele dintre acestea sunt carti citite si carti de care proprietarul s-a indragostit efectiv, altele nu au parasit niciodata raftul bibliotecii. De aceea, multe astfel de persoane apeleaza la cumparatori de carti vechi pentru a le valorifica.

Alegerea volumelor care trebuie cedate unor cumparatori de carti vechi

Pentru ca unele dintre carti inca mai au utilitate, in timp ce altele nu, inainte de a apela la o firma de achizitii carti este necesar ca proprietarul sa stabileasca ce volume nu-i mai prezinta interes. O astfel de alegere nu este greu de facut, daca este urmat ghidul de mai jos.

Carti tehnice

Cartile tehnice sunt utile atunci cand proprietarul lor activeaza in domeniu sau este pasionat de domeniul respectiv. Spre exemplu, daca unul din bunici a fost fizician, probabil ca in casa sunt cel putin doua rafturi de carti de fizica. Daca nepotul este avocat, cu siguranta nu il intereseaza aceste volume, deci ele ar trebui sa ia drumul anticariatului pentru a face loc altor volume de interes.

Cartile pe anumite domenii

Si stilul beletristic are mai multe ramuri si subramuri, iar cititorii au doar cateva categorii pe care le prefera. Daca, de exemplu, proprietarul prefera cartile politiste, de actiune sau SF, cele romantice si siropoase pot pleca linistite la anticariat. Este necesar, insa, ca fiecare persoana sa se gandeasca la nevoile intregii familii inainte de a renunta complet la carti. Daca familia insumeaza mai multi membri atunci fiecare ar putea avea alt gen preferat, iar decizia de a renunta la carti nu trebuie sa prejudicieze pe nimeni.

Cumparatori de carti vechi | achizitii carti | anticariat-carti.com

achizitii carti

Cartile care nu au fost niciodata scoase din biblioteca

Sunt unele carti care nu au parasit niciodata rafturile bibliotecii si acelea cu siguranta nu ajuta pe nimeni. Doar strang praf si acarieni. Acestea sunt unele dintre cartile care pot merge la un anticariat care cumpara carti.

De asemenea, potrivit Anticariat-carti.com, dintre toate aceste carti selectate este foarte important sa fie date deoparte cartile care au paginile lipsa si cartile care sunt foarte deteriorate, au scrisul sters si nu pot fi citite, pentru ca acestea nu vor fi cumparate niciodata de un anticariat. Aceste volume pot merge in centrul de colectare pentru hartie, unde vor fi reciclate si transformate din nou in diverse alte produse.