Cu toate ca istoria halatelor medicale albe dateaza de peste 100 de ani, iar stilul si chiar culorile acestuia s-au schimbat de-a lungul timpului, meseria de medic inca este supranumita meseria halatelor albe.

Initial, tinuta reprezentativa a medicilor era de culoare neagra, datorita sobrietatii pe care aceasta o confera. Dar in perioada razboiului din Crimeea, pentru diferentierea personalului medical, s-a folosit pentru prima data halatul alb, care ulterior a fost adoptat in intreaga lume medicala.

Care este rolul halatelor medicale?

Daca halatul medical, de culoare alba, a fost folosit la inceput pentru identificarea persoanelor care faceau parte din personalul medical, in prezent, acestea au rolul de a proteja impotriva transmiterii agentilor patogeni atat de la pacient la medic, dar si de la medic la alti pacienti.

Sabotii medicali | Halatele medicale | MediFashion.ro

sabotii medicali

Un alt motiv pentru care personalul medical inca mai poarta astfel de halate este de a oferi incredere pacientilor ca se afla in fata unui profesionist, care trateaza cu seriozitate problemele de sanatate cu care acestia se confrunta.

Totusi, in ultimii ani, halatele medicale albe au fost inlocuite de halate sau uniforme medicale colorate, care sunt preferate atat de medici si asistente, cat si de catre pacienti. Culorile folosite pentru realizarea acestora au rolul de a linisti pacientii anxiosi, facandu-i mai cooperanti.

Care este echipamentul complet al unui cadru medical?

Alaturi de uniforma medicala, halatul reprezinta o parte din echipamentul pe care orice individ care face parte din personalul medical al unei institutii spitalicesti trebuie sa il poarte, indiferent ca sunt medici sau asistente. Diferenta dintre acestia este facuta adesea prin culorile uniformelor medicale pe care le poarta.

Un accesoriu medical care completeaza o astfel de tinuta sunt sabotii medicali, care ofera personalului medical confortul necesar, mai ales ca majoritatea timpului, acestia o petrec in picioare, de la un pacient la altul.

Indiferent de ce element al echipamentului specific personalului medical este nevoie, magazinul online MediFashion.ro sta la dispozitia clientilor sai cu o gama variata de uniforme medicale, saboti medicali, masti si bonete chirurgicale, de la diferite marci de renume international, a caror calitate este una superioara.