Pentru a putea circula pe drumurile publice din Romania, masinile trebuie sa indeplineasca doua cerinte: sa fie asigurate si sa aiba ITP-ul valabil.

Soferii trebuie sa se asigure ca respecta legislatia in vigoare, in caz contrar risca amenzi usturatoare din partea organelor legii. Inspectia tehnica periodica in Bucuresti poate fi realizata in orice statie autorizata, preturile fiind usor diferite.

Cand trebuie realizata inspectia tehnica periodica?

ITP-ul este valabil pentru o perioada limitata de timp, in functie de utilitatea si vechimea masinii. Pe certificatul de inmatriculare exista o rubica speciala unde este notata data de expirare; soferii trebuie sa se asigura ca merg intr-o statie autorizata pentru o noua verificare inainte de data limita astfel incat sa aiba, in continuare, dreptul de a circula cu autoturismul.

Alfa ITP Motors este o statie ITP din sector 6 unde se pot inspecta autoturisme, 4×4, autoutilitare mai mari si mai mici de 3,5 tone si toate tipurile de remorci, semiremorci si rulote.

Inspectia tehnica periodica in Bucuresti | ITP din sector 6 | AlfaITP.ro

inspectia tehnica periodica in Bucuresti

Clientii beneficiaza de cele mai mici preturile, dar si de o locatie usor accesibila pentru toti locuitorii capitalei. Programul de lucru este extins pentru a satisface nevoile clientilor care termina tarziu activitatea ceea ce reprezinta un mare punct in plus.

ITP-ul consta intr-o verificare complexa a masinii, de la documentele de identificare, starea motorului si pana la frane, directie, lumini, anvelope, emisii poluante sau aspect exterior. Este important ca masina sa fie spalata inainte astfel incat angajatii statiei sa poata controla asa cum trebuie ansamblurile si subansamblurile.

Conform informatiilor publicate pe site AlfaITP.ro, clientii ar trebui sa aiba asupra lor o serie de documente, printre care certificatul de inmatriculare, asigurarea RCA valabila, cartea de identitate a autovehiculului, cartea de identitate a persoanei care prezinta autovehiculul la inspectie.

In situatia in care masina este achizitionata pe societate sau este luata in leasing, se poate aduce o copie a cartii de identitate a autovehiculului cu stampila in original.

Trebuie mentionat faptul ca oricine poate veni cu masina pentru efectuarea ITP-ului, nefiiind nevoie exclusiv de prezenta proprietarului. Singura conditie este ca soferul sa aiba asupra lui toate aceste documente.