Detartrajul – solutia stomatologilor pentru intretinerea sanatatii danturii

Sanatatea si aspectul dintilor nu depinde numai de cat de des se spala pacientii pe dinti, de produsele de igiena orala pe care le folosesc, ci si de cat de des merg la stomatolog, chiar si pentru un consult de rutina. In mod normal, se recomanda consultul o data sau de doua ori pe an, in functie de problemele pe care le-au avut pacientii si de viciile cu care acestia se confrunta, si detartrajul o data sau de doua ori pe an, pentru indepartarea tartrului si placii bacterine de pe dinti.

O operatiune de detartraj in sector 2, la Elveto Dent, realizata cu mult simt de raspundere din partea personalului medical, poate scuti pacientii de numeroase probleme ulterioare, de boli ale gingiilor si de pierderea dintilor. In cabinetul stomatologic din Colentina, detartrajul se poate efectua fie cu instrumente manuale, fie cu ultrasunete.

Ce se intampla in timpul detartrajului

Pacientii nu trebuie sa se sperie de detartraj. Aceasta metoda de inlaturare a tartrului si placii bacteriene este singura capabila sa curete dintii si sa ii protejeze de eventualele boli ce pot sa apara din cauza tartrului. Nu este o operatiune dureroasa, poate doar putin neplacuta in anumite momente, insa foarte eficienta. Specialistii elveto-dent.ro recomanda pacientilor aceasta solutie pentru igiena si sanatatea orala.

Medicii stomatologi aleg detartrajul cu ultrasunete, deoarece este cel mai cunoscut si mai noninvaziv mod de lucru, reducand starea de disconfort pana la minim. Detartrajul este urmat de un periaj profesional si de tehnica air flow care finiseaza suprafetele sa devina netede si maseaza gingiile.

Beneficiile si efectele imediate ale detartrajului

Efectele vizibile ale detartrajului dentar includ disparitia petelor de pe dinti, acestia arata mai curati si au o culoare mai uniforma, dar si scaderea sanselor de a dezvolta afectiuni gingivale, deoarece aceasta tehnica elimina in totalitate bacteriile, chiar si pe cele care sunt foarte aproape de gingii. In urma detartrajului, respiratia pacientilor este mai proaspata, deoarece dispar si bacteriile care determina aparitia halenei.

Detartraj in sector 2 | cabinet stomatologic din Colentina | elveto-dent.ro

detartraj in sector 2

Pe termen lung, detartrajul are numai avantaje, nu exista dezavantaje. Aceasta tehnica va curata chiar si petele ce par inofensive si va micsora efectele secundare ale alimentelor. Pacientii care consuma ceai, cafea sau care fumeaza trebuie sa efectueze un detartraj de doua ori pe an, in timp ce persoanele care adopta un stil de viata mai sanatos pot sa vina la dentist doar o data pe an pentru a curata dintii de placa si de tartru. Chiar daca nu are aceleasi efecte ca si o albire dentara profesionala, detartrajul este primul pas catre un alb mai sanatos al dintilor.