Cand oamenii se simt blocati si lipsiti de inspiratie in anumite domenii ale vietii, lectura poate fi cea care ii scoate din impas. Blocajele pot fi depasite de decizia de a merge inainte, in ciuda obstacolelor prin intermediul lecturii.

Solutii pentru blocajele mentale si emotionale pe care oamenii le simt mai devreme sau mai tarziu in viata sunt numeroase, de la vizitele la psiholog pana la lecturarea unei carti bune care ajuta oamenii sa isi atinga si sa isi indeplineasca scopurile pe care si le-au propus.

Romane, carti si povesti care ajuta cititorii sa iasa din orice impas

Printre cele mai cunoscute si mai importante carti care au rolul de a ajuta oamenii sa iasa din orice impas se numara:

  • Ridica-te din propria ta cenusa, mai puternic ca oricand. Recunoasterea, analiza, revolutia, scrisa de Brene Brown, o lectura foarte interesanta scrisa de o cercetatoare in domeniul sociologiei, care a declansat o conversatie la nivel global referitoare la curaj, la rusine, la vulnerabilitate, rusine si pretuirea de sine.

Autoarea a scos la lumina un adevar profund, adica dorinta ca oamenii sa se exprime si sa se lase vazuti fara a sti ce se intampla in continuare, este singura cale care poate duce la o iubire grandioasa, la apartenenta, bucurie si creativitate. Subiectul aceste carti se refera la momentele in care oamenii cad si acestia invata gestionarea emotiilor si puterea lor launtrica, fara a se teme de disconfortul generat de analizarea acestora;

  • Dependent de spirit, scrisa de Gabrielle Bernstein, o carte care prezinta modul in care oamenii pot sa renunte la neincrederea in sine, in dependente de tot felul pentru a face loc experientelor noi, carte in care autoarea prezinta modul in care si-a transformat viata.

Totodata, autoarea povesteste modul in care si-a transformat viata si ofera informatii despre propria ei calatorie spirituala drept ghid pentru ca oamenii sa isi ivinga frica si sa isi schimbe perceptiile, precum si sa creeze o viata noua care sa le aduca implinire autentica;

  • Trezeste uriasul din tine, scris de Anthony Robbins, o carte in care sunt prezentate cele mai eficiente strategii si tehnici care ajuta cititorii sa isi stapaneasca corpul relatiile, finatele si viata, oferind un program pas cu pas de invatare a stapanirii de sine pentru a prelua controlul propriei vieti.