Astazi, medicina alternativa are din ce in ce mai multi adepti, deoarece aduce bunastare, este aproape la fel de practica si eficienta ca si tratamentele medicamentoase.

Ce este medicina alternativa?

Spre deosebire de medicina conventionala, medicina alternativa este o medicina complementara. Foloseste remedii naturale si traditionale, care au fost folosite de secole.

Medicina alternativa utilizeaza diferite metode de tratament, cum ar fi medicina pe baza de plante (vindecarea pe baza de plante ) sau terapia corporala (masaj, aromaterapie, tratament spa, acupunctura, meditatie, yoga etc.). Foloseste elemente naturale precum apa, aerul, uleiurile esentiale, plantele, pamantul, alimentele, vitaminele si mineralele, ale caror virtuti medicinale asupra organismului sunt clar dovedite.

Care sunt avantajele ?

Medicina alternativa ajuta corpul sa lupte impotriva unui numar mare de boli. Fiecare pacient va putea alege practica adecvata in functie de propriile nevoi si tulburari. De asemenea, se stie ca nu are aproape niciun efect secundar. Prin urmare, nu este surprinzator faptul ca tot mai multi pacienti au incredere in aceste tratamente naturale si abandoneaza medicamentele conventionale.

Si, conform pacientilor, terapeutii tin cont mai mult de toate aspectele fizice si psihologice ale pacientilor inainte de a prescrie remediile adecvate. Corpul este considerat ca un intreg si nu este tratat „bucata cu bucata”, deoarece toate organele interactioneaza intre ele.

Un alt avantaj al medicinei alternative: tratamentele sale raman mai putin agresive decat moleculele chimice. In plus, atunci cand tratamentele medicamentoase sau conventionale nu au avut succes, pacientii apeleaza regulat la aceasta alternativa pentru alte solutii.

Asadar, medicina naturala isi are astazi locul in societate, cu tot mai multi adepti si practicieni.

Medicina pe baza de plante

Plantele sunt cele mai utilizate elemente naturale in medicina alternativa. Virtutile lor au fost dovedite – au o mare putere curativa. Substantele pe care le contin functioneaza impreuna in sinergie si rezulta multe beneficii. Unele substante vegetale au chiar o afinitate naturala cu celulele corpului.

Pe scurt, plantele sunt cel mai vechi medicament existent. Astazi, acestea fac parte integranta din medicina traditionala. Interesant este, ca aproape 25% din medicamentele recomandate in farmacii contin elemente vegetale, spre exemplu – morfina este extrasa din mac, aspirina din salcie etc.

Printre cele mai utilizate plante medicinale se numara, de exemplu, aloe vera, ginseng, musetel, rozmarin, lavanda, ceai verde, nopal etc.