Produsele naturale de ingrijire a tenului au un efect benefic atat asupra pielii cat si asupra organismului in ansamblu. Pielea fetei este sensibila la diferite influente externe: soare, vant, frig. De aceea necesita ingrijire constanta.

Ca urmare, pierde umezeala si devine aspra, isi pierde culoarea naturala si elasticitatea. Pentru a restabili procesele naturale, trebuie completata nutritia pielii prin utilizarea diferitelor creme si lotiuni.

Pielea fetei are nevoie de ingrijire zilnica, astfel incat curatarea cu lotiuni si demachiante este un remediu necesar in cazurile de ten gras si acnee. Diferite masti de casa sunt folosite pentru a hidrata si hrani pielea.

Tipuri produse naturale
  • Castravete

Masca de castravete hidrateaza pielea si o face elastica. Castravetele trebuie ras pe o razatoare fina si aplicat pe pielea fetei. Se utilizeaza pentru toate tipurile de piele.

  • Lamaia

Lamaia este excelenta ca produs natural de ingrijire a pielii. Aceasta va reimprospata si va imbunatati aspectul pielii. Se poate amesteca lamaie cu miere inainte de a o aplica pe fata. De asemenea, daca se amesteca zahar si suc de lamaie, se va obtine un exfoliant minunat.

  • Curcuma

Curcuma este un antiseptic natural si datorita acestui condiment simplu, se poate obtine o stare excelenta a pielii. Curcuma are un efect luminos. In plus, poate ajuta la reducerea inflamatiei, reactiilor alergice si chiar ajuta la vindecarea cicatricilor cauzate de infectii si afectiuni ale pielii.  Exista mai multe utilizari cunoscute pentru curcuma.

Se amesteca o lingura de turmeric cu suc de ananas pana se obtine o pasta. Se aplica aceasta pasta pe pielea fetei si a gatului. Se lasa sa se usuce complet, apoi se clateste cu apa calda. Pentru cele mai bune rezultate, trebuie aplicata o masca de curcuma de 3 ori pe saptamana.

De asemenea, se poate folosi lapte sau apa combinate cu cantitati egale de turmeric si faina pentru a face o masca. Ca si in primul caz, aceasta masca trebuie sa se usuce pe piele si apoi sa fie clatita cu apa calda.

  • Mierea

Mierea este hidratanta, dar are si proprietati antibacteriene excelente. Astfel, mierea nu numai ca hidrateaza, ci si previne pielea de infectii nedorite.

Ca produs de ingrijire a pielii, mierea poate fi aplicata direct pe piele sau adaugata la o masca pentru hidratare. Drept urmare, dupa o astfel de procedura, pielea va deveni hidratata si moale. Se poate aplica miere zilnic sau de 3 ori pe saptamana.