Un carucior rulant ofera posibilitatea unei persoane cu dizabilitati sa fie independenta si sa aiba o viata cat de cat normala. Din pacate apar situatii in viata in care oamenii sunt nevoiti sa utilizeze un astfel de dispozitiv.

Un scaun cu rotile face parte din echipamentele medicale durabile, asa ca cei ce sufera de diverse afectiuni le pot folosi cu incredere. Magazinul Ortopedic comercializeaza scaune cu rotile foarte calitative, la preturi accesibile. Pe site-ul sau MagazinulOrtopedic.ro pot fi analizate toate ofertele. De pe acest site se pot achizitiona si produse antiescare, cum ar fi o saltea antiescare.

Carucior rulant: caracteristici importante

Fiecare utilizare a unui carucior cu rotile necesita cateva verificari, cum ar fi: daca exista uzura sau fisuri pe anvelope, care este presiunea din anvelope si bineinteles cum functioneaza franele.

Sunt foarte importante aceste aspecte deoarece persoana cu dizabilitati se poate accidenta daca nu se fac aceste verificari. Spre exemplu se poate rasturna foarte usor daca franele nu functioneaza, iar scaunul nu se afla pe un teren plat.

Daca un carucior rulant urmeaza a fi folosit in zone ce presupun multa umezeala, atunci acesta trebuie sa fie rezistent la oxidare. In acest caz, cele mai potrivite scaune sunt cele realizate din aluminiu. In ceea ce priveste costurile, sunt putin mai mari spre deosebire de cele ale carucioarelor din otel.

Carucior rulant | Saltea antiescare | MagazinulOrtopedic.ro

saltea antiescare

Atunci cand se achizitioneaza un carucior cu rotile, mare atentie la spatarul acestuia! Spatarul trebuie sa ofere siguranta si confort pacientului. Exista oameni care au probleme cu spatele si au nevoie de un anumit tip de spatar. De cele mai multe ori medicul recomanda si o perna antiescare.

Alegerea scaunului cu rotile necesita maxima atentie, deoarece va influenta foarte mult calitatea vietii pacientului, confortul si mobilitatea sa. Este nevoie de putin timp pentru a se analizate toate caracteristicile importante ale dispozitivului medical.

In acest fel se va face cea mai buna alegere. Magazinul Ortopedic pune la dispozitia clientilor sai multe optiuni, asa ca pentru inceput trebuie sa se ia in considerare nevoile pacientului.