Din ce in ce mai multe persoane care au un job foarte solicitant pe plan intelectual, ce necesita concentrare si o memorie excelenta, din ce in ce mai multe persoane care se vad in situatia de a uita date importante, de a trece peste termene, de a uita unele chestiuni importante sau chiar locul unde au salvat documente cheie, au nevoie de stimulente pentru a-si recapata increderea in fortele proprii si in capacitatea lor de a putea face fata deadline-urilor. De asemenea, adolecentii care sustin examene au nevoie de un stimulent natural care sa ii ajute sa retina mai usor unele lucruri si sa se concentreze mai bine la ore. Natura este un excelent “doctor” pentru toti cei care se confrunta cu asemenea probleme si le ofera acestora plante si ingrediente esentiale pentru a face fata cu brio stilului alert de viata.

Care sunt plantele recomandate pentru stimularea memoriei si a concentrarii?

Unul din cele mai cunoscute remedii naturiste in stimularea memoriei si a concentrarii este turmericul, un condiment care contine un ingredient esential, denumit curcumina. Curcumina are efecte antiinflamatorii si antioxidante, factori ce au un rol vital in sanatatea creierului si a organismului. Studiile stiintifice arata ca turmericul impiedica chiar instalarea bolii Alzheimer, una din cele mai grave afectiuni in acest sens. Turmericul se consuma zilnic, in mancare, supe si preparate vegetale, in doze mici, pentru ca orice exagerare poate irita stomacul si poate provoca greata.

Gingko Biloba este recomandata indeosebi persoanelor aflate la varsta a treia, in vederea imbunatatirii performantelor intelectuale, dar si persoanelor mature care au nevoie de un stimulent de memorie. Gingko Biloba intareste peretele venos si diminueaza sangerarile capilare, imbunatatind chiar functia cognitiva la bolnavii de Alzheimer.

Ginsengul este un alt remediu naturist indicat in problemele de concentrare, precum si roinita, o planta traditionala care, consumata sub forma de ceai, reduce anxietatea si insomnia, imbunatateste functia cognitiva si trateaza problemele ce presupun lipsa de concentrare. Este foarte important ca la fiecare remediu naturist in parte folosit pentru a imbunatati memoria si concentrarea, utilizatorii sa aiba in vedere si contraindicatiile acestuia.